Passieconcert op 7 april a.s. Passieconcert op 7 april a.s.

Passieconcert

In de serie kerkconcerten in de Grote Kerk in Almelo zal op zondag 7 april a.s. optreden het Vocaal Ensemble Exicon. Dit ensemble, dat zonder dirigent werkt, heeft een bijzondere band opgebouwd met de bekende Nedelandse componist Daan Manneke die dit jaar 80 jaar wordt. Op het programma staat daarom zijn "The Seven Last Words", de zeven kruiswoorden van Jezus. In de compositie van Manneke worden deze bijbelverhalen gekoppeld aan teksten uit Psalm 22.
Een ander onderdeel van het programa vormen de responsoria (voor Witte Donderdag en Goede Vrijdag) van de Litouwse componist Vytautas Miskinis. Exicon heeft grote affinieit met Baltische componisten. Van hun werk maakte het koor een prachtige cd. De uit Letland afkomsitge organiste Lîga Vilmane zal het orgel bespelen.
Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is vrij.

Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo

Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo

Seizoen 2018/2019